=Pod širákem

=Pod širákem

Anotace: ...|:-)...

~Pod širákem~
~~~~~~~~
V životě zažil všechno možné
on pod širákem párkrát spal
někdy by za teplou postel
i svoji poslední korunu dal.
Byl ale chudý a bez peněz
snad jak ta kostelní myš
kdysi mi řekl že byl hercem
tak,teď to o mně holka víš.

*

Vždy pro mě zbyla jenom role
co nikdo jiný už nechtěl hrát
ta sklidila jen vlahý potlesk
prý příště,třeba,možná,snad…
on ale divadlo nadevše miluje
na další roli rád by počkal
teď sedí v zahradě pod jabloní
vyřež si loutku,někdo šeptal.

*

Vedle té jabloně polínko dřeva
možná někdo jen tak zapomněl
vzal si ho,prohlédl,pohladil
vyřezat loutku sám by chtěl…
a už ji vidí,tu něžnou pannu
dlouhý krk a krásné štíhlé tělo
teď oči přivře a na ni pomyslí
snad i to polínko polibek chtělo.

*

Probuď se ty spící pod jabloní
vůně těch květů asi tě omámila
a dívčí ruka mu prohrábne vlasy
nezlobíš se že jsem tě probudila?
A teď se už i jablíčka začervenala.
Ne,to není loutka co chtěl vyřezat
ale ta o které dávno ten herec snil
teď polibkem se spolu zasnoubili
on věrnou lásku navěky přislíbil.

*

Tak skončil příběh divadelní
o herci chudém jak v kostele myš
o lásce,o dívce,o jabloni
jak to bylo dál?
Víš…Nevíš….
~~~~~~~~~~~~~~

Autor Květka Š., 31.05.2016
Přečteno 290x
Tipy 9
Poslední tipující: Psavec, el sereno, Kett, Kubíno, Petr27
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Bezva text i fotka :))

01.06.2016 00:10:05 | el sereno

Já myslím, že do roka se narodil Pinocchio. :oD Ahoj Květi, ráda jsem tu našla tvoji další krásně romantickou. :O) ST

31.05.2016 21:15:24 | Tichá meluzína

Ahojky i já moc děkuji...:-)

31.05.2016 23:53:57 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí