Poslední vlak

Poslední vlak

Anotace: O vlaku do země nikoho

Sbírka: Nevšední status

Poslední vlak dnes odjíždí

a jak koukám...je poslední

jediný kdo nastoupí

není zde žádný cestující


Ten mladík někam utíká

myslí si, že minulosti uniká

místo krajiny míhají se za oknem tváře

a do očí mu svítí měsíční záře


Utíká a vlastně neví kam

kamkoli přijde, všude bude sám

je to vlak co nikde nestojí

každý samotář nastoupit se bojí


Kdo sedí v tom vlaku ztratil naději

ztratil víru a také chuť

kdo tam sedí dávno se už vzdal

se životem se už jednou pral


Bez síly a chuti žít

už nezná náš svět, umí jen snít

ten vlak míjí krajiny jež zná

utápí se ve vzpomínkách


Ten vlak tě nepustí

buď vyskočíš nebo tě zahubí

jeho jízda nikdy neskončí

jak jednou nastoupíš - nikdo tě nezachrání


Nikdo neví kdy jeho jízda končí

zda přijde dřív smrt nebo průvodčí

nerozhoduje, zda je poslední či prvá

nikdo neví, jak dlouho tvá pouť trvá


Každá jízda je jinak dlouhá

někdy roky, jindy minuta pouhá

nikdo tě už nezachrání

já se loučím, můj vak dál uhání
Autor osztravak30, 02.06.2016
Přečteno 366x
Tipy 2
Poslední tipující: JSJ, Frr
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..zatáhni brzdnou páku a vyskoč z toho vlaku..

03.06.2016 08:57:18 | JSJ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí