Zůstatek

Zůstatek

Anotace: Co po mě zůstane

Už jsem zkrot(l)
Vidím lidi
     sami nad sebou plakat
Vyhlásil jsem bankrot
     na burze nápadů
a jdu se raděj(i) flákat
odpředu dozadu

 

Na zpáteční cestě
kde chybí směrovky
Jdu v letní vestě
ve sněhu po kotníky

 

Je skvělé na cestách zpět
že nevíš  jak dlouho půjdeš vpřed
Proč nemám oči vzadu
Proč nevidím svou bradu
ale cítím ve spáncích
ranní a večerní vůni po červáncích

 

Tam kam šel vítr
tam jdu já jdoucí
Můj zmatek
se dostal do obrátek
Můj vichr
mává na všechny kolemjdoucí

 

Bourat i bořit
Lámat i kácet
aby mohl jiný tvořit
a já se mohl ztrácet

 

ve větvoví stromů
v ozvěně pralesů
Nic sebou nenesu
jen pocit
     že jdu domů

Autor VEDz RVAHEs, 10.06.2016
Přečteno 342x
Tipy 7
Poslední tipující: Psavec, Jeněcovevzduchukrásného, zdenka, JSJ, Jort, Amonasr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Cesta domů může být daleká
i na ni potkáš člověka
ruku Ti podá a do ní tu Tvou schová
to ať necestuješ sám
tam do nebeských bran..

Krásná báseň, děkuji

17.06.2016 09:54:38 | JSJ

Taky děkuji.

03.07.2016 16:25:58 | VEDz RVAHEs

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí