Když stěny mluví

Když stěny mluví

Anotace: Báseň o tom, když samota dosáhne svého vrcholu

Sbírka: Nevšední status

Když přijdeš domů a zdá se ti, že stěny mluví
když z oken ozývá se smích
někdo si na verandě v klidu hoví
a ty máš tvář v dlaních

Když jediné dialogy vedeš sám se sebou
když slyšíš, jak se sousedi hádaj
když rozhovory pouze v hospodách se vedou
když milenci na lavičkách poslední dílek skládačky ukládaj

Pak to není takové, jaké chtěls to mít
pak to není živé
o životě v hovorech můžeš jen snít
jenže jsou to plány smělé

Když sám se sebou v zrcadle se hádáš
když uvaříš a nachystáš zbytečně víc talířů
když na žádnou schůzku nikdy nepospícháš
když ti ve schránce chybí pár dopisů

Když v práci trávíš hodin stále víc
když nemáš důvod se vracet
když z dovolené strávíš doma celý měsíc
když můžeš někonečně utrácet

Pak ti nejspíš někdo v životě chybí
jenže lo ty už jsi dávno vzdal
upínáš se, že kamarád ti schůzku slíbí
pak omluvnou zprávu napsal

Když o víkendech upínáš se k týdnu
když tvůj život nemá spád
když stále častěji obracíš se na víru
když už ani ty sám sebe nemáš rád

Pak vyjdi konečně ven
a začni znova žít
život není sen
tak přestaň konečně snít

Srdce otvírej všem, které potkáváš
nikdy se nehádej, miluj ty, co znáš
vždyť netušíš, kolik času máš...
Autor osztravak30, 30.06.2016
Přečteno 439x
Tipy 8
Poslední tipující: Kapka, Philogyny1, Jajina, Zrzi
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Lépe bych to nenapsala...

30.06.2016 17:03:21 | Philogyny1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí