Cez nočné okno

Cez nočné okno

Anotace: ...

Mám s nocou
vážnu známosť
a nepodvediem ju
so spánkom

počúvam jej dych
v motoroch áut
prežúvajúcich
agresívnych šoférov
so sebaklamom
nesmrteľnosti

banda debilov

ležím na posteli
ako horká tabletka
antipsychotík
na roztrasenom jazyku
a za nechtami mi steká
pot

tak veľmi som 
rozškriabal chrbát
utekajúcemu dňu
že je stále otáznejšie
či pre mňa pošle 
svojho staršieho
brata
a neostane v bare
s ostatnými životnými
stratami

ďalekosť ticha
ruší štekot
novodobého fetišu
a labilní ľudia
sa stále prihovárajú
prašivým bytostiam
v očakávaní
že porozumejú
ľudskej reči

sebeckým povelom
samoty

vadí mi to
ako do krvi ošúchaná päta
od novej obuvi
no okno nezavriem

nevzdám sa svojej nenávisti
ku všetkému živému


zbytoční ľudia
sa dobrovoľne oblečení
do masiek ohavných kreatúr
nočných lovcov 
lacného chlastu
žien
a penisov
vylievajú z vyúdených útrob
pajzlov
a dúfajú
že rodičia už spia

naivne
si šúchajú oblečenie
ihličím
a dýchajú do dlaní

tie diódovo červené
oči nezachráni
ani zahmlený príbeh
o únave

o jednom pive
na prázdny žalúdok

o bosoráctve


v miernom predklone
pochodujú námestím
ako kurčata
hľadajúce zrno
a s rukami vo vreckách
si strážia svoje poklady

pokrčený balíček cigariet
a kondómov
hladnú peňaženku
nedočkavé kľúče
a možné telefónne čísla
z nočných stretnutí

niečo z toho vždy chýba

ako zuby provokatéra
a nohavičky ľahkých
koristí
modliacich sa k ochote
penisov


znejú árie
nádejných kandidátov
na zbombardovanie
kvetináčmi
sáčkami s vodou
paradajkami
vajíčkami
nadávkami
osratými slipami
a všetkým
čo sa vôjde
cez okno


tie ľudosvinské bytosti
s ozvracanými topánkami
a vlasmi
asi nikdy nezaspia

počkajú so mnou
do rána

na sanitku
a spísanie protokolu
vyšetrovateľom
ktorý tiež nespí
a jeho žena zatiaľ
súloží s kolegom
ktorý má voľno
a tiež nespí

nikto z nich netuší
že v mojich predstavách
sú už všetci náležite
popravení

životom
alebo sekerou
Autor Nervaque, 03.07.2016
Přečteno 278x
Tipy 7
Poslední tipující: Jort, tato22, zdenka, Frr, hanele m.
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Muselo to ven...úsměv.z.

03.07.2016 08:43:22 | zdenka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí