Kdo jsem?

Kdo jsem?

Anotace: kam patřím?

K ránu těžko hádat moji národnost,

když liji v sebe jako pirát rum

a to chce um!

 

Před polednem těžko mohl bych mít dost,

když vodku piju jako Rus

a krvinky se daly v klus;

 

V čase oběda, to se jednou zuji z bot,

piji whisky jako správný Ir a Skot

z křišťálové sklenice!

 

Těžko se již zvedá mého oka víčku;

jak Slovák po poledni piju borovičku

a ta mi chutná velice!

 

A k večeru, když kdekdo v krčmách pije,

já srkám Ararat jak rodák z Arménie;

když můžu, tak si dám!

 

A po setmění u lahváče jsem, kým jsem se narodil,

pivo a česká krev se žene do mých žil;

ale játra? Jenom jedny mám...

Autor Oxík, 11.07.2016
Přečteno 347x
Tipy 4
Poslední tipující: JSJ, Poetik, Ravena Lupus
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí