Domov

Domov

Anotace: úsměv...

každý okamžik v životě je vzácným
pokud si jej uvědomujeme bývá ještě vzácnějším
lístkem do Památníku
Potká-li Člověk Člověka

setkání

pouhý mžik v životě lidském
záchvěv

který se dokáže hluboce vepsat do našich srdcí
zobrazit pestrou krajinu
v našem Památníku

místo kam se rádi vracíme
Domov
máme v něm oporu
záštitu
žulový val
který nic neudolá nepokoří
vše vlito v obraz sdíleného
dávno zapomenuté hlasy ožívají
znovu se jich smíme dotýkat
stíny stávají se hmatatelnými

objetí okamžiku
uchopení časuVčase
vyvěrá otevřená hlubina plnosti
ať ta chvíle trvá
.
.
.

Hledání Boha
směřování k obzoru

vidím nepatrný bod
nikdy se jej nedotknu
ale vím že tam je

čím více se mu přibližuji
tím více se mi vzdaluje
ale má víra roste
stejně jako když vidím
slunce zapadat

tuším
že každým jitrem
znovu vzejde
prozáří a zahřeje

kdo se jednou zadívá k obzoru
a spatří tam ten nepatrný bod
ten již nikdy nemůže sejít z cesty

kdyby přeci jen ztratil odvahu
a chtěl se vrátit zpět
již nikdy nebude stejným člověkem
jako když se vydal na cestu k obzoru
.
Autor zdenka, 23.07.2016
Přečteno 326x
Tipy 13
Poslední tipující: Amonasr, jitka.svobodova, Nikita44, Frr, Philogyny1
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

je to krásné, když se dva lidé setkají a porozumí si

23.07.2016 22:16:39 | jitka.svobodova

...obzory našich domovů /za dálkou dálka, za jejím obzorem kouř rodné
Ithaky.../ :-D

23.07.2016 13:25:39 | Frr

kdy letí letadlo?...úsměv.z.

23.07.2016 14:43:38 | zdenka

Krásně napsáno...

23.07.2016 11:10:57 | Philogyny1

děkuji za Tvé vnímání...úsměv.z.

04.08.2016 20:01:27 | zdenka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí