Delirium tremens

Delirium tremens

Anotace: ...

Podivné zvuky blíží se v ozvěnách
Štíři, mouchy plahočí se po stěnách
Sil již ubývá a krátí se dech
Dávno již peří není na křídlech

Zvony zvoní uvnitř brunátné hlavy
Pavouků a švábů blíží se davy
Lahve mění se v pohřební svíce
Jež nezahoří teď již více

Místo rakve s víkem z dubu
Stůl uprostřed prázdného srubu
A pod ním místo v sametu spí
Opilec, jenž deliriem trpí

Místo rukou kupodivu drápy má
Z kočky stává se přízraků dáma
Nebyla to pouhá fáma
Že oknem vstoupil Dalajláma

Uklání se mu coby pánu světa
Zdravému rozumu však padla veta
A v prachu opuštěné chaty
Umírá opilec nesvatý
Autor Ravena Lupus, 31.07.2016
Přečteno 408x
Tipy 3
Poslední tipující: Oxík, Philogyny1
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

A ta zásadní...čeho? :)

31.07.2016 18:49:42 | Philogyny1

Přesně tak

31.07.2016 18:51:35 | Ravena Lupus

Tahle mne upřímně rozesmála a naskočilo mi...kolik štamprlí? :)

31.07.2016 10:02:08 | Philogyny1

Správná otázka je spíše "Kolik lahví?" :D

31.07.2016 18:04:26 | Ravena Lupus

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí