Mraky

Mraky

Anotace: Svoz použitého materiálu...

Felčar mi tvrdí, že mám problém
Když ve snech vídám zvláštní věci
Žemle plující jako listy lehce po kalužích
Opeřené hady
A okurky v láku
V oku

Sny jsou sny, však co je pravda?
Proč ráno se budím zbrocen cizí krví, ač z cely není úniku?
Proč v hrudi žhne mi černý plamen, když hlavu mám chladnou?
Proč cítím se svázán, ač jsem volný?

Proč svoboda lidstvu nasazuje neviditelné okovy?
Doktore, kdy dostanu další dávku?
Ano, také doufám, že brzy

Proč spím v noci na stropě?
Blázen nejsem já
To vy jste nesmrtelní chrousti
Má tykadla jsou křídly
A vzduch je mým chlebem

Proč já jsem ten bezvědomý?
A proč se střílí prezidenti z travnatého vrchu
Když měli letět na Měsíc
Plátěnou vzducholodí?
Proč srna hlady žvýká hajnému psa i kulovnici?
Proč mám místo nohou spleť pavučin, kabelů a hřbetů keporkaků?
Proč k ránu mou největší tužbou je krev devatenáctileté panny?
A její vlasy
A její oči
A její…inu
Prostě ona celá
Jen ne v jednom kuse
A drápek morčete chci též

Sedativa, tichá cela
Ledová voda a samotka
Rozčílený zřízenec
Zanedbané mřížoví
Tiché tóny nářku nesoucí se chodbami
A kroky gumových bot rozléhající se po parku

Jsou bílé ty boty a nepohodlné na tváři
Když Měsíc se rozzáří
A pak ho pozře Slunce
Vykašlávající oblaka

Cirrus
Cirrocumulus
Cirostratus
Altocumulus
Altostratus
Stratocumulus
Cumulus
Stratus
Nimbostratus
Cumulonimbus

Pod mraky do „pensionu“ jede další autobus
V něm zubí se roztomilí blázni
Autor Ravena Lupus, 30.08.2016
Přečteno 291x
Tipy 3
Poslední tipující: něco
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

no někdy mám dojem, že pojedu tím dalším spojem

30.08.2016 00:44:25 | Paul Nabre

heh, nechtěl jsem aby to mělo nějakej rým

30.08.2016 00:45:12 | Paul Nabre

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí