Domů

Domů

Anotace: Všude dobře, doma nejlépe.

Já zřel země nemající konce
Na kraji světa mnichů slyšel zvonce
Já viděl země plné ledu
Však zpívat o nich nedovedu

Já slyšel zpěvy ptáků cizích
Tóny znějící z hrdel ryzích
Já sluchu potěchu nastrojil
Když do světa jsem se vypravil

Já cítil tolik vůní a poznal tolik žen
Leč šípem Amorovým nezasažen
Vrátil jsem se domů zpět
Kde písní mých pučel mládí květ

Já vrátil domů se z dlouhých cest
Do rodného vrchu opět zatnul pěst
Já navrátil se pod ochranná křídla
Mocných pramenů nalezl zřídla

Domů, kde bezpečí svírají mocné drápy
Kde korunu drží silné tlapy
A dvouocasý ujímá se vlády
Při symfonii kanonády
Autor Ravena Lupus, 31.08.2016
Přečteno 306x
Tipy 2
Poslední tipující: Philogyny1, Fany
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Za první strofu, zkus ty vázané srazit na osm slabik, pak už se špatně drží metrum a rytmus, já už skládala i na čtyři... :)

01.09.2016 18:16:11 | Philogyny1

Já se nikdy metra moc nedržel, moc mi to nejde, když se nesoustředím. Ale dekuji za podnět ;)

01.09.2016 18:26:27 | Ravena Lupus

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí