Náš dům

Náš dům

Anotace: Mám ho ráda nade vše, to místo, kde mám kořeny, stárneme spolu v pilné práci a on mi všechnu péči vrací a dělá můj život blažený.

Sbírka: Mozaika života

Náš dům je už starý dědeček
a zub času na něm taky hlodá,
jak ostatně na všem, co se poddá.
My však hýčkáme ten domeček
a bráníme ho proti škodám.

Nehýří plastem ani barvami,
však tone v kvítí vpředu, vzadu,
zvlášť miluje rudé muškáty,
a růže ovšem, ty rád taky
a občas si vyjde na zahradu.

Staráme se o jeho kabátek
a vylepšujeme všechno, co se dá,
aby byl pěkný jako obrázek
a dával domov šťastným lidem
a nebyl s nimi nikdy sám.

Co všechno už zažil, to se vypsat nedá
a byly to doby velmi zlé,
však máme tu skřítka pomocníčka,
který nám radí a hledá věci
a hlídá štěstí v našich zdech.
Autor Beáta, 14.09.2016
Přečteno 387x
Tipy 8
Poslední tipující: mkinka, Fany, Jeněcovevzduchukrásného, vodnař, jitka.svobodova
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jemné upřímné :-).

15.09.2016 11:47:48 | Fany

Pokud se má člověk kam vracet, tak pořád žije. Je to kouzlo domova

14.09.2016 11:43:38 | jitka.svobodova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí