Svět se mění

Svět se mění

Anotace: Báseň o tom, že svět se mění a přesto je pořád stejný

Sbírka: Svět se mění

Svět se mění a my měníme se s ním
gayové se žení, na válku nenacházím rým
zatímco Evropa padá do beznaděje
Merklová se směje
Merklová se směje

Kdo bude dalším prezidentem vlasti
svět se mění a padá do propasti
chce se mi dýchat a taky křičet z plných plic
však neřeknu nic
neřeknu nic

Je toho hodně co chtěl bych světu říct
ale to bych mluvil týdny a možná celý měsíc
nebo též vykládal bych roky či celá staletí
žít s varovným prstem je mé prokletí
mé prokletí

Svět se mění a my měníme se s ním
stále však musíme žít s tím
že podvádíme, kradem a zabíjíme tvory
jsme potvory
jsme potvory

Kácíme lesy, učíme se slýchat
nikoho nezajímá co budem jednou dýchat
až zmizí nám vzduch
a zůstane puch
zůstane puch

Modernější odér má tenhleten svět
všechno chcem mít rychle a nejlépe hned
stavíme moderní baráky a domy
přesto nás zaskočí živelné pohromy
živelné pohromy

Proč nikdo nepodrobí vědeckému zkoumání
naše lidské tělo je pořád k bádání
máme skoro všechno, ale chybí umění léčit raka
ufouni plácaj se do kolen a říkaj si: „To jsou paka!“
„To jsou paka…“

A tak se svět mění je stále rychlejší
my učíme se pořád víc, přesto jsme hloupější
devastujem si zemi i naše těla
tahle generace je prostě skvělá
je skvělá

Všude internet plno chytrých mobilů
přesto spolu mluví jako parta debilů
vůbec netuší kdo byl Jan Hus
změnit tenhle svět si klidně zkus
jen si to zkus

Marné je moje zoufalé snažení
svět se mění přesto se nic nezmění
mávám rukou nad osudem světa
a tak mi zbyla jen poslední věta

Žil jsem jak jsem žil
svět se nezměnil
tak jsem tu byl
hlásím, že svět se stále nezměnil
Autor osztravak30, 15.09.2016
Přečteno 438x
Tipy 1
Poslední tipující: Fany
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Bezva :-), ale smutný :-(.

15.09.2016 11:37:22 | Fany

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí