Životní (ne)smysl

Životní (ne)smysl

Anotace: Báseň o tom, že je někdy těžké najít životní smysl

Sbírka: Svět se mění

Nejsem spokojený s životem jaký mám
možná kvůli tomu budu žít pořád sám
celý den topím se v kalichu žalu
půli života žiju v prachu a kalu

Cítím se stále být předem poražen
nejspíš i proto měl jsem málo žen
a tak tedy chodím pořád s nataženou dlaní
všichni andělé strážní nade mnou slzy roní

Já už jsem dávno svůj život vzdal
hrát bych v něm dřív nechtěl kdybych scénář znal
jenže nikdo nemá možnost čas vrátit
a tak jen litujem, že umíme ho ztratit

Nemám už sílu, chuť ani náladu
ve všech aspektech jsem tak nějak pozadu
můj život je jedno velké prokletí
nehodím se absolutně do tohoto století

Dělám všechno špatně tak jak se to nemá
k mému osudu nenarodila se zatím správná žena
často jsem na všechny kolem sebe zlý
nejspíš je to tím, že jsem už zahořklý

Je to prostě jako když fotbal hrajete
ale předem už víte že stejně mač prohrajete
na co se snažit když jsou marné všechny snahy
proč to stále znova zkoušet, když nepřekročíš vysněné práhy

A tak světem chodím tak nějak s prázdnou duší
jak se asi cítím málokdo z vás tuší
tak jsem na světě vlastně zbytečně
a čekám na konec kdy přijde konečně

Hledat v poušti vodu nemá mnoho smyslu
náš život je plný Božích výmyslů
nikdo se nedozví jak byl jeho úmysl
otázkou je tak zda někdy najdeme životní smysl
Autor osztravak30, 07.10.2016
Přečteno 432x
Tipy 3
Poslední tipující: Barčík, bogen, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Něco podobného mám ve své sbírce básní a tak vím... Krásné :)

13.10.2016 14:10:33 | Barčík

...dej pozor na oázy....;-)

07.10.2016 22:14:19 | bogen

Myslím, že né... anebo počkej... jó... asi jednou najdeme... :-)

07.10.2016 11:41:26 | Iva Husárková

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí