Letní nálada

Letní nálada

Anotace: Radost ze života po zjištění, že rakovina ustupuje.

Kráčím letním dnem cestou klikatou,
oči příroda svou krásou obohatí,
nosem chytám náladu voňavou,
keře i stromy plné různých chutí.

Mraky tmavé oblohou rychle plují,
déšť větrem postrčený vše okolo skrápí,
potrhané blesky oblohu osvětlují,
hromy po blescích temně duní.

Když potom déšť zvolna ustává,
barva duhy krajinu obrazem proteplí,
slunce zas okolí paprsky zalévá,
svět je hned pro oči krásnější.

Voda na zem spadlá se v potůčcích ztrácí,
po polích a loukách do nížin stéká,
slunce jí na oblohu hřejivě vrací,
potom z ní tvoří se nová oblaka.
Autor banan, 21.10.2016
Přečteno 284x
Tipy 3
Poslední tipující: jitka.svobodova, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dokud je život sluncem zalitý, člověk si ho neváží, až temný mrak naprší na city, ztěžkne jak závaží. Jde o Tebe? Letní nálada zní moc hezky. Držím palce. :-)

21.10.2016 06:44:40 | Iva Husárková

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí