O výsměchu

O výsměchu

Anotace: dar nedar

Ta choroba zlá, jež tělo žere,

zlá, úporná a rakem zvána,

když však mou mysl nepřepere,

nezlomí mě, dožiju příštího rána.

 

Nemoc, když ti o život usiluje,

pomyslný na zádech táhneš kříž,

vlastní mysl silně život posiluje,

když nevíš to, jsi "Nebi" o něco blíž.

 

S výsměchem proti ní kráčím,

pranic z ní si nedělám,

veselou myslí na ní stačím,

osudu zlému se nepoddám.

 

I když se chce ta mrcha snažit,

po dlouhých osm let trápí tělo,

ať táhne do pekla se smažit,

mě stále upřímě smát se chtělo.

 

Důvodem k lepšímu žití,

býti stále v jeho dění,

nenechat svou mysl hníti,

pomoc může lásky chvění.

 

Dosti hlupců, co po smrti lační,

těm, jenž se do záhuby řítí,

s těmi si třeba něco začni,

když nenalezli důvod k žití.

 

Mě více baví žert a smích,

ptoto Ty smrti se mě střez,

nechci se motat v dobách zlých,

tak Ty smrti, mi na záda vlez!

 

 

Autor banan, 23.10.2016
Přečteno 252x
Tipy 5
Poslední tipující: adaj, jitka.svobodova, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak na věčný optimismus. Líbí se mi to.

23.10.2016 10:55:41 | adaj

Díky. Mě se líbí život, tak o něm píšu.

23.10.2016 12:04:48 | banan

Takže je to tak... panebože osm let... leccos jsem pochopila a jsem proti Tobě hloupá. Skláním se před Tebou a obdivuju Tvoji vůli a energii. Moc Ti držím palce. ST. :-)))

23.10.2016 07:54:49 | Iva Husárková

Díky za podporu. Toto je staré 2 roky. Momentálně se peru počtvrté a věřím, že to opět dám, i když se doktoři moc netváří. To je jejich problém. Skepse je mi cizí.

23.10.2016 08:01:54 | banan

Mrcha! Mrcha! Mrcha! Věřím Ti. Objímám Tě. :-))

23.10.2016 08:04:02 | Iva Husárková

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí