Slavičí zpěv

Slavičí zpěv

Anotace: ...

 

Nech básníka psát,

i když z tužky zbyly třísky

a než se múza pošle spát,

dolévej jí whisky.

 

Opij tu mrchu přelétavou.

Ač je cudná plachá křehká,

ať ti k ránu s těžkou hlavou

klesne pod stůl jako děvka.

 

Zneužita pro tvé hříchy

z hrubých rýmů potí krev,

v hrdle se jí nářek tichý

mění ve slavičí zpěv.

 

Slepá, němá pod tvým perem

znovu plaše pokleká,

rozprášena nad éterem

mizí v prstech člověka.

 

Tak jí aspoň v plavé vlasy

vetkni růže. Než ti zas

blýskajíc se na nečasy

vlastním slovem zlomí vaz.

Autor Megan, 10.11.2016
Přečteno 309x
Tipy 14
Poslední tipující: Dreamy, CoT, jitoush, Iva Husárková, Fany, jitka.svobodova, banan, hanele m.
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Kdybych měla klobouk určitě bych ho tady smekla;-)

11.11.2016 18:51:44 | xoxoxo

Hezké :-)!

10.11.2016 21:23:53 | Fany

ta mě moc potěšila, zpříjemnila mi večer - s díkem ukládám do oblíbených :o)

10.11.2016 20:48:41 | hanele m.

Tohle potěšilo zase mě. Děkuji. :)

10.11.2016 20:52:49 | Megan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí