Tak jsme žili

Tak jsme žili

Anotace: Báseň o tom, že na konci nám to všechno spočítají

Sbírka: Svět se mění

Už to cítíme, jak krátí se nám čas
na pekelný světadíl nám nevydali pas
už se blíží ten chudák s nabroušenou kosou
tam se nebudem již procházet s pivem ranní rosou

Až nám dojde dech
až budem lítat na křídlech
až budou umíráčkem hrát
až se budem se smrťákem prát
až nám otevřou nebeský brány
až nad náma budou lítat černý vrány
pak je konec jsme hotoví
na naše otázky nikdo již neodpoví

Tak jsme žili jak jsme žili
život jsme si promarnili
děvky, víno, zpěv
a náš děsivý zjev

Tak jsme žili jak jsme žili
jen jsme hulili a tvrdý pili
drogám jsme se nebránili
na potkání jsme každého zbili

To byl život plný chlastu
pivo z korbele a klidně z plastu
vždy jsme měli trojku v žíle
náš život byl plný chuti a píle

Až se nám zkrátí dech
až budem viset na křídlech
až budou smutný písně hrát
až na nás budou všichni srát
až nás do nebe nebudou chtít vzít
až budem konečně v zemi hnít
pak je konec jsme po smrti
bude to krátký veselý úmrtí

Tak jsme žili jak jsme žili
na Boha jsme se nikdy neobrátili
drogy, ženský, zpěv,
to bych našich životů běžný jev

Tak jsme žili jak jsme žili
po každý párty se zjevili se nám víly
a občas trpaslíci se Sněhurkou
jak si naším domem jdou

Celý život jsme se jen flákali
nikdy jsme tvrdě nemakali
na pivo na vodku stát vždy dal
nikdy nás nezajímalo co bude dál

Až nebudem mít dech
až nebudem lítat na křídlech
až se každá píseň zastaví
až si lehnem naposledy do trávy
až nám v nebi před nosem zavřou vrata
až bude konec nato tata
pak budem chcíplý jak náš hrob
do kterýho by každý nejradši jenom kop

Tak jsme žili jak jsme žili
nikdy jsme se neuskromnili
kradli jsme a podváděli
na žádné dobré párty jsme nechyběli

Tak jsme žili jak jsme žili
na konci jsme byli bílí
a teď abychom v zemi hnili
naše touha zase chlastat sílí

Ani na lůžku v nemocnici
i když nám hrozili ztrátou plící
jsme žváro z huby nedali
a vlastní mámu bychom za rum prodali

Až zazní poslední vzdech
až poletíme na černých křídlech
až dozní poslední song
až se ozve závěrečný gong
až nám v nebi řeknou: „Chlapi nic,
dole vás čekají víc,“
až budem definitivně smrdět v zemi
až skončíme s depresemi

Tak jsme vážení takhle žili
učitelé nás nikdy nechválili
v lihovarech nebyla místa volná
děvčata byla stále povolná

Tak jsme žili jak jsme žili
pomalou smrt jsme si zasloužili
už máte klid jsme po smrti
pekelná párty nás rozdrtí
Autor osztravak30, 13.11.2016
Přečteno 367x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí