Čaroděj

Čaroděj

Anotace: Dnešní dávku kouzel jsem již vyčerpal.

Jsem starý čaroděj lásek
Hraji jen jeden tón
Zarostlý vagabund
Mám flétnu i starý megafon

A ve zdech své králíkárny
Otevírám staré obálky
Přímo cestou od mlékárny
Doznívají zvuky hrající cimbálovky

Plul jsem městem
Jako anděl na perutích
Jako koráb širým nebem
Zpíval jsem o moru i o souchotích

Jsem starý čaroděj
V ruce proutek mám
Mám oteklá ústa
Jak polibkům snažně uhýbám

Jsem sešlý čaroděj
Ulicemi bloumám beze smyslu
A v zimě přespávám
Na palouku plném syslů

Jsem šedivý učitel
Klopýtám a hledám stezku
Napříč podzimem
Vyhýbám se svému stesku

Jsem starý čaroděj lásek
Všech neznámých těch žen
Které jsem potkal ve svých snech
Jimiž jsem navždy zasažen
Autor Ravena Lupus, 09.12.2016
Přečteno 258x
Tipy 6
Poslední tipující: Frr, Iva Husárková, jitka.svobodova
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí