Óda na každý den

Óda na každý den

Anotace: Ze strachu. Ze života.

Šla jsem spát, já - přemoudřelá
(Sebenenávist téměř vymizela!)
Dnes začala má druhá, lepší éra
Však pokoj můj mě děsí víc, než včera. 

 

Ve snech vstupuji za brány věčnosti
Které mě z pekelných myšlenek vyprostí
V nebytí cítím se jako dobrý člověk, dcera
Však ten sen můj mě děsí víc, než včera.
 
Nechci se probouzet, chci spát už navěky
(Utíkat životu je můj problém odvěký)
Přátelé, rodina, život a kariéra
To vše mě děsí víc, než děsilo mě včera.
 
Zas otvírám oči a svět je plný válek
Nesčetných možností a ohromných dálek
Také je plný smrti, která
Neděsí mě tolik, jak děsila mě včera.
 
I sny se mi zdály (kéž bych si vzpomněla)
Nechci být. (Mám pocit, že bych neměla)
A když jdu žít, tak vstupuji do šera
(A odraz můj děsí mě víc, než včera.)
 
Autor The Bell Jar Girl, 01.01.2017
Přečteno 642x
Tipy 13
Poslední tipující: Tapíše, Kapka, Limun, malyK, Draconian, retro47, MiMiKa
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc pěkný tvar básně.
Ale obsah
je pro strach...
... o Vás

21.02.2017 17:55:35 | Tapíše

Pekne. Budu se tesit na neco dalsiho :)

01.01.2017 17:14:54 | malyK

Velmi pěkný a silný vstup na Liter:-)
Tak vítej:-)

01.01.2017 16:39:50 | Draconian

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí