Usínající

Usínající

Anotace: Spát lze na mnoha místech.

Je po půlnoci
Dobré ráno
Káva stydne
Vystaráno!
Telefon řinčí
Televize šumí
Z novin z fotky
Premiér čumí

Lednice se nedovírá
Svítí z ní světlo
Jídlo uvnitř okorává
Vane na něj teplo
Kečup se zahřívá
Porůstá zelení
A pachy naplnil
Místnost i stavení

Je poledne
Za oknem pokřikují ptáci
Psi kálí na chodníky
Přidělávají práci
Sběračům odpadu
I jejich asistentům
Dopalujícím cigarety
U domů prominentů

Básnící popíjejí absinth
Nepohrdnou rumem
A píší hloupé verše
Ve stínu za domem
Takové, jakou jsou tyto
Protože jsem zase přebral
Usínám na chodníku
Kde jsem se před hodinou probral

A píši tu verše o verších
Jež nikdy nevymyslím
Jež proplouvají kolem
Zatímco klidně spím
Autor Ravena Lupus, 10.01.2017
Přečteno 262x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí