Město

Město

Anotace: ...

Krev na chodníku

poskládaným z nedopalků

a vedle krabice od vína. 

 

Jen zavřu oči a nastavím tvář slunci,

nechci se dívat.

To je ta městská krajina. 

 

Bezdomovec a protivná bába v tramvaji,

uši mi trhají klaksony aut.

A doma čeká jen kávová sedlina.


Nevinnost se někam ztratila,

snad zapadla mezi městskou dlažbu.

Cítím smog a taky velkou hanbu. 

 

Vedle školy leží zvrtaky na chodníku

a děti zakopávají o opilce.

Ne opravdu mi není lehce. 

Autor Anagstrema, 17.02.2017
Přečteno 355x
Tipy 8
Poslední tipující: enigman, Nikita44, zdenka, ZILA78, bogen
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ale musím říct, že mám Prahu stejně ráda. I když je škoda, že lidé jsou taková prasata.

18.02.2017 21:01:51 | Anagstrema

...i proto jsem tak ráda za to,že jsem,kde jsem...:-)

18.02.2017 06:47:52 | Dreamy

...drsná realita...a tak má člověk chuť vypadnout z města...;-)

17.02.2017 22:43:53 | bogen

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí