jako kytka

jako kytka

Anotace: Jako kytka, která kvete, v zahradě zapomenuté, v trávě nesečené, za plotem z cihel, dávno opl...

Jako kytka, která kvete,
v zahradě zapomenuté,
v trávě nesečené,
za plotem z cihel,
dávno oplocené.

Krásná, tak krásná,
můj ty světe,
a voní, je svěží,
čerstvě šťavnatá,
oči těší,
ale nikdo jí nevidí.

Hledí,
jak slunce krásně hřeje,
z mraků krůpěje,
pod nimi se radostí chvěje,
a vzrušením.

A věří,
stále věří,
i když ne
kontinuálně,
že přijde a pokochá se,
její krásou,
že spatří právě v ní,
po čem oči žasnou,
o čem sní.

A doufá
a věří
a pak vadne,
i když vodu má.
Se svým bolem,
se stromům svěří,
zase se srovná,
rozkvétá.

A hledí,
jak slunce je krásné,
a mraky kolik mají barev,
a vítr co zpívá,
cítí vůni vzduchu na listech
a na rtech.

A vadne,
a věří,
a kvete,
a věří,
a bez naděje,
byla by zcela
beznaděje
na přežití.
Autor saroko, 27.02.2017
Přečteno 268x
Tipy 6
Poslední tipující: Dreamy, Iva Husárková, ZILA78, Robin Marnolli
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vadí mi tam výraz "kontinuálně". Peostě mi to tam neplyne v souzvuku ostatního textu. Jinak semi líbí:-)
RM.

27.02.2017 17:40:16 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí