Hodná holčička

Hodná holčička

Anotace: Původně to vzniklo jako úkol do školy, ale myslím, že tématicky to není tak špatné.

Slušná, hodná, vychovaná,

taková, že bych měla být.

Od malička mi to říkala máma,

ale já chtěla vždycky jen žít.

Už nebudu "hodná holčička."

 

Nechci být "hodná holčička,"

dělávám hodně špatných věcí,

přeci nebudu jako jeptiška,

nechci být věčně zavřená v kleci.

 

Hele, šprtka, všichni si říkali,

když mě potom však poznali lépe,

diví se, nejsem ta, která si mysleli,

hodně problémů se kolem mě plete.

Už nebudu "hodná holčička."

 

Nechci být "hodná holčička,"

i když tím dělám všem jen starost,

dělám jen to, co jsem chtěla jako maličká

- dobře, toto celé byla totální blbost.

Autor Alik918, 02.03.2017
Přečteno 326x
Tipy 3
Poslední tipující: danaska, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Alíčku, je ti šestnáct a v tomhle věku nemusíš být "hodná holčička". Ale jsi šikovná a básnička se ti povedla.

12.11.2017 20:05:09 | danaska

:)
Tohle mě pobavilo nejvíc:

Původně to vzniklo jako úkol do školy, ale myslím, že tematicky to není tak špatné.

02.03.2017 21:55:14 | Slav Milo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí