L.V.

L.V.

Anotace: Básně zabývající se mými předky. V tomto případě Vybíral, který si vzal Veselou. No snad mě někdy napadne něco lepšího...

Sbírka: Jménem předků

Vybíral jsem...pěknou sobě, chytrou ženu,

jež nebude mít při neúspěchu u úst pěnu.

 

Vybíral jsem pro život v bídě především veselou choť,

aby nás do přístavu štěstí doplavila manželská loď.

 

Vybíral jsem si, bych svým potomkům dal matku dobrou,

by život jejich se zdál jen pouhou veselou a šťastnou hrou.

 

Vybíral otec můj život pro další, ano další generace,

leč nikdy z nás se nestane žádná slavná honorace.

 

Vybíral bych mým potomkům lepší osud než jsem já dostal,

o život svých dcer, každý den, každou chvíli, jsem se tak bál.

 

Vybíral bych si život v století lepším, zrozen v roce dvacátém osmém,

blíží se as rok smrti mé, nevím, zda-li paměť vzpomene o životě mém.

 

Vybíral jsem...a vždy byl, pro mé milé znám jako Libor,

ještě naposled u zápraží pozorovat mů milý a rodný bor.

Autor Rezka Štrochová, 10.03.2017
Přečteno 304x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí