Mám tenhle svět rád (Výjimeční)

Mám tenhle svět rád (Výjimeční)

Anotace: Báseň k závěrečnému (dosud nezveřejnému) třetímu dílu románu Vájimeční

Sbírka: Svět se mění

Zase stojím před volbou
zda jít či se prát
je to volba snadná
neboť mám tenhle svět rád

Ať se mi sám ďábel postaví
já nemíním to vzdát
třeba jsem bezhlavý
ale mám tenhle svět rád

Ještě je tu hodně věcí
co mě dojímaj
to nejsou žádný jen tak kecy
řeknou lidi co mě znaj

Vidět dětský smích
jejich radost v očích
zažít slzy dojetí
jen kámen nemá ponětí

Stále nalézám krásy světa
co nám Bůh tu vytvořil
nestačí mi ani věta
abych o tom promluvil

A když spatřím východ slunce
srdce se mi zastaví
se západem je to stejný
tak připijme si na zdraví

Spousta jevů, přírodních úkazů
nádhera – ta spousta důkazů
že stojí za to žít
být ti soupeřem
mám-li svět zachránit
tak se poperem

Když vidím korálů tisíce barevných
nechápu též stovky lidí hrozných
ale nebudu též ničit to jsem prostě já
raději za tu krásu budu bojovat

Když pohlédnu jak se sloni k sobě tulí
vyhrknou mi slzy, nemám srdce ze žuly
a mám-li svůj život za tento svět dát
pak neváhám ani chvíli a dám ho rád

Ještě stále je tisíce věcí
zač stojí tady žít
řeknu jich i miliony
když budete to chtít

Já to prostě nevzdám
svůj svět ubráním
i kdybych měl život dát
já vás nezradím

Za všechny smutné děti
za lásku svou
za krásy všech světů
za tu zvířecí nevinnou

Dokud budu dýchat
za to všechno chci se rvát
má to totiž smysl
já nehodlám to vzdát
a udělám to na každý pád
neboť mám tenhle svět rád
Autor osztravak30, 13.04.2017
Přečteno 554x
Tipy 1
Poslední tipující: KeepTheFlameBurning
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí