Rodina v 21. storočí /2. /

Rodina v 21. storočí /2. /

Otec, matka, tri deti.
V ich dom slnko nesvieti.

Ráno štvrtá hodina
žiť začína rodina.

Otec, matka do práce
sa náhli ako kto vládze.
Deti s kľúčom na krku
prídu domov na mrku
zo školy a družiny.
Popudení, hnevliví - všetci.

Porozhadzované veci
neusporiadaný byt
všetko inak jak má byť
i v sebe mnoho neporiadku.
Čas náhli, dá len chvíľku krátku.
Hodiny bijú hodín šesť
žalúdok chce už-už jesť.
Matka súri s večerou
tak jak včera, predvčerom...
Robiť, robiť ešte, ešte...

Niet sa kedy radi mať,
rozprávať, s deťmi sa hrať.
Neskoro je, treba spať.
Zajtra žehliť, variť, prať
a utekať do práce.
Za minimálnu mzdu pláce.

Život má roztvorené kliešte.
Núti robiť ešte, ešte.
Tešte sa ľudia z neho, tešte
nadávajte, hrešte...

Ráno štvrtá hodina.
Žiť začína rodina.
Atakďalej, atakďalej...

Život životu dáva takú nádej.


Anna Vodičková
Autor annav, 09.06.2017
Přečteno 567x
Tipy 1
Poslední tipující: Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí