Úsměv tvůj

Úsměv tvůj

Anotace: O touze pohybovat se na nebesích

Sbírka: Toužím se stát

Chtěl bych létat
jen tak v nebesích
vidět síly hor
a život v pralesích

Chtěl bych cítit
vůni lesů všech
hodně času mít
žádný stres, žádný spěch

Chtěl bych pít
čistou vodu z horských řek
bezstarostně žít
poznat celý svět

Ráno dětem
bych zpíval u oken
zastavil bych se též
u všech krásně smutných žen

Nešťastným milencům
nosil bych dopisy plné lásky
a tyranům
bych tvořil nové vrásky

Batolata
bych naučil se smát
natotata
by si se mnou mohli hrát

K večeru
když by slunce zapadlo
bych dětem mým
zahrál divadlo

Nemocné
bych ukolébavkou uspával
aby je
na noc přešel všechen žal

Starým lidem
bych o dalekých krajích vyprávěl
zemřelé
bych písní vyprovázel

Já bych chtěl
jen tak si létat nad zemí
abych směl
potěšit všechny svou písní

Já bych chtěl
obletět celý svět
a pak večer
si o tom s přáteli vyprávět

Datel by řek
kde který strom ošetřil
na to bych hned
povídal co jsem já zažil

Chtěl bych mít
schopnost dát lidem smích
jen tak létat
to by byl i pro mě hřích

Úsměv tvůj
je pohlazení pro duši mou
tak se prosím směj
a buď mou jedinou

Úsměv tvůj
hřeje srdce mé
tak mě hřej
a já budu hřát to tvé
Autor osztravak30, 13.07.2017
Přečteno 438x
Tipy 4
Poslední tipující: Iva Husárková, kdotoví
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí