Zbytečné důležitosti

Zbytečné důležitosti

Anotace: spřadeno během celodenní procházky horkých cest...

 

ZBYTEČNÉ DŮLEŽITOSTI

 

Více než slova,
více než pocity,
malebné linky astrálních run
blednou a sílí,
řetězec přísných jasností
drží a poutá v jednom čase
představy a poznání
kmitající v pramenech mezihvězdných cest.
Ani souměrnosti linek a tvarů
nemusí znamenat mrazení v zádech
a přece někdy tají se dech
i když není jediné jediné záminky, aby byl vzruch.
Mocné nadechnutí, když se jarní
pupeny rozvinou v květ
stejně omamný a mocný
co svraštělé plody v ostřici.
Jak honosný je svěží vítr, co protne vzduch,
aby políbil kdejaký kout,
a tak ukrutný, když sfoukne hořící knot
a ve tmách rozplyne se dým.
Jen zbytečné kecy vroubí
dvojí minci bytí, ale přece není zbytí
manického objímání spásy,
jako list, jenž stejně pod hladinou zmizí.

Autor Dominik Plesr, 27.07.2017
Přečteno 310x
Tipy 2
Poslední tipující: Kapka, Matěj Jiřinský
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

líbí se mi...
je taková cizí...
a přesto známá.

27.07.2017 16:46:57 | jarkaj

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí