KREV NEPŘÍTELE

KREV NEPŘÍTELE

Anotace: Byla jsem osočena, že je to příliš morbidní... Moje básně jsou ale všechny takové, píšu to, co se bohužel v životě stává , děje se to a je to kolem nás.

V pouštích za nocí bývá chlad,
jako v tvém srdci kolikrát,
přes den co výheň, jen kypí prázdnotou,
to mysl pomíjivá i vítězí nad hmotou.

 

Stáváš jen sama
nad hrobem minulosti,
ta ta krev pod rukama,
jež černá se zběsilostí,
ta není tvá,
i když v tvém lůně si stele.
Ta ta krev zlá
to krev nepřítele.

 

Dech pouhou ozvěnou se stává
tam, kde to uvnitř mrazí.
Rozumu ustupuje sláva,
slov pravda nepřichází.

 

A v pouštích za nocí stejný chlad,
jak už v tvém srdci napořád,
prázdnotu sžírá pocit beznaděje
a hmoty prohra klid mysli nedopřeje.

 

Stáváš jen sama
s kolébkou současnosti,
ta ta krev pod rukama
zčernalá zběsilostí
ta ano, nyň tvá.
A chladne spíš, než hřeje.
Ta krev, co v ní život plál
dech nový už nenabere.

Autor Ricarda Haner Lowery, 30.08.2017
Přečteno 313x
Tipy 5
Poslední tipující: mkinka, Iva Husárková, Janna
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Máte to hezké.

19.04.2023 22:43:08 | Václav

Děkuji

05.05.2023 23:40:48 | Ricarda Haner Lowery

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí