=Jsem protiva

=Jsem protiva

Anotace: ===(*,*)===

Po chodníku
*~*~*~*~*
Ten starý pán už jen tak,ze zvyku
denně se prochází po známém chodníku,
večer vždy skončí v hospůdce „Na rohu“
a tam si sedne.
Prý,dál už jít nemohu.
Se dvěma dědoušky u piva sedí
všichni tři si jen svého džbánečku hledí,
..máte tu místo?Ta slečna ptá se
teď všichni tři koukají po její kráse.
~
Jistě,se,se,sedněte si,koktá ten první
a říká druhému „ko,ko,kousíček uhni“,
ten třetí vyskočil jako mladík
židličku přisune a ona mu řekne…Dík.
Předtím se bavili koho co bolí
teď už se žádný nehlásil k té holi,
ta sličná děva prstíčky luskne
a jeden z těch tří hned na vrchního pískne.
~
Protéza mu z pusy málem vypadla
slečna si pomyslí,no nazdar,to jsem dopadla,
potom si objedná na zahřátí čaj
a ptá se…pánové si taky daj?
A proč né? Tak dali si čaj s rumem
a potom,jen s mužským šarmem
tu slečnu do tance vyzvali
a všichni tři ji v kole prohnali.
~
Každý se ukloní a řekne..díky za tanec
dnes jsem byl (myslí si),zase jak mládenec,
druzí dva taky se přidali
v hospůdce „Na rohu“ jim všichni tleskali.
*~*~*
Druhý den zase,jenom tak,ze zvyku
prochází se starý pán po tom chodníku…
v kolenou loupe o hůl se opírá
a pak mi jen řekne
ty jedna,proč o tom píšeš?

..“Víš,ty jsi protiva“..
~*~

Autor Květka Š., 16.09.2017
Přečteno 290x
Tipy 2
Poslední tipující: Kapka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkně jsi to napsala, ST
Sličná děva dělá divy
dědouškové jenom civí
v očích se jim mihne mládí
chviličku si zadovádí
najednou nic nebolí
zítra zase o holi... :-)

16.09.2017 16:07:14 | Kapka

...děkuji...a je to přesně tak jak píšeš.Asi jsi viděla mého dědu...

17.09.2017 14:06:49 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí