Nevratitelné

Nevratitelné

Anotace: Volné verše

Pozoroval jsem hvězdy

z okna jedoucího auta

A zdálo se mi

že život plyne jako

blikající směrové sloupky

skrze zamlžené sklo

Viděl jsem sám sebe

jak si jako malý

hraji na něčí zahradě

s obřími kapradinami

Viděl jsem sám sebe

jak si beru do ruky

Pirátskou mapu

kterou pro mě

nakreslila má sestra

a vydávám se najít zlatý poklad

Viděl jsem zase svojí prababičku

její vrásčité ruce

a cítil chuť

jejího jablečného Štrudlu

Viděl jsem

jak držím za ruku

svojí první lásku

A znovu jsem pocítil

tu první

bolest srdce

Viděl jsem sám sebe

jak sedím v první lavici

první den školy

a ptám se učitelky

kolik má pavouk nohou

Viděl jsem sám sebe

Jak se svým nejlepším kamarádem

lezu do starého mlýna

dírou ve zdi

Viděl jsem sám sebe

jak trhám mámě

na louce za naší chalupou

Petrklíče

Na stejné louce

na které jsem ležel

první den

co otec chalupu koupil

A pozoroval

Dvě kroužící káňata

Viděl jsem naší rodinu

Jak sedí

u štědrovečerního stolu

A mého tátu

Jak nám všem naložil

plný talíř

bramborového salátu
Autor Laxx159, 19.09.2017
Přečteno 285x
Tipy 5
Poslední tipující: bogen, Iva Husárková, Kapka, Jin&Jang
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí