Dopis příteli koni

Dopis příteli koni

Anotace: Vzpomínka na jednoho lesního koně jménem Dobrák

Ach můj drahý
nejdražší příteli koni
myšlenky různé
stále častěji hrůzné
hlavou mou se honí

Ptám se upřímně
příteli koni
zda ve snech netoužíš
po svobodné pláni
či v intimitě tišin
neslyšíš-li hlas z výšin

Já dívám se na svět
duchovním zrakem
každým krokem
vpíjím se do krajiny
trýzním se pocity
vlastní viny

Od nepaměti příteli
co světem svět
bok po boku spolu
ohýbáme hřbet
pro zemský ráj napohled
avšak idylu českou zas
německý rdousí šturm
tambor hřímá na bubínek
bumta bumta
bumty bum

Ach můj drahý
nejdražší příteli koni
volají zvony
ze všech stran
únavou umírám
vše kol se točí
malý chlapec opět jsem
hledíce do Tvých
velkých krásných
smutných očí
Autor V.N.Losinský, 26.09.2017
Přečteno 468x
Tipy 14
Poslední tipující: mkinka, jenommarie, J.Karasová, Kyška, breberkar, Bludimíra, Iva Husárková, Kapka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ta je krásná, moc krásné pouto..*ST

20.06.2020 10:14:50 | jenommarie

Krásná...připomněla mi mé dětství....ST...

28.02.2020 23:19:24 | Jaruška

Inspirace Šrámkem? Povedené.

25.06.2019 21:28:55 | J.Karasová

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí