Stříbrný rok

Stříbrný rok

Anotace: Báseň o prvních mrazech

Když podzim nad krajem roztáhl perutě
První mrazík pokosil poslední trvalky
Ač teprv září, zachoval se dosti krutě
to když květy pomaloval ledovými krystalky

Každý rok nosil stříbrný fráček
studeným dechem foukal do zahrad
kam do krmítka zalétal každičký ptáček
jenž zpíval na počest těchto balad

Mráz maloval na skleněná okna obrázky
stříbrného roku který v zrcadlo změnil tůně
mě však hřeje hebká náruč od lásky
stejně jako robě čekající v jejím lůně
Autor Petr27, 28.09.2017
Přečteno 350x
Tipy 4
Poslední tipující: Bludimíra
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Báseň mrazivá,něžná a krásná.

28.09.2017 22:00:32 | Bludimíra

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí