Čas

Čas

Anotace: tik...ťak:)

Pošetilost mého mládí,
padá zhůry, tryskem pádí,
včera jasným nebem bylo,
dnes je prašno pohltilo..
*
Jehla lásky prošla tepnou,
slzy kanou na tvář temnou,
na oponu tvojí pózy,
na kraj lůna, s chutí prózy..
Vzdouvají se, ohněm plají,
nehty lámou, krve sají,
dechem život popadají,
mají naspěch, rychle tají..
*
Slzy slané, plné bolu,
tekou v kruhu a né dolů.
V nekonečném zapomnění
"nechoď!!!" křičí,
"Čas se časem také mění".
*
Včera jasné nebe bylo,
dnes je to, co z Tebe zbylo..

***
Autor PANGÁSIUS, 08.10.2017
Přečteno 348x
Tipy 15
Poslední tipující: Beepat, sluníčko sedmitečné, Kyška, Básník Karel, Gabrielle, Ruda Štola, Akyš, Dreamy, Kapka, Šípková Růženka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ráda jsem Tě četla :-)

24.05.2021 20:47:14 | Beepat

Skvělá báseň!
"dechem život popadají,
mají naspěch, rychle tají.."

"Slzy slané, plné bolu,
tekou v kruhu a né dolů."

Vyčaroval jsi zajímavé verše.

09.01.2019 22:10:35 | Kyška

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí