Loučení se švadlenou

Loučení se švadlenou

Anotace: Dnes sem se dozvěděl že z práce odchází jedna z kolegyň ...

Loučím se s tebou má líbezná
nikdy již nespatřím tvůj úsměv roztomilý
odejdeš tam, kde nikdo tě nezná
vím jistě že neuvidíš létat motýly

Život tak ostrý jako cínové jehly
do níž souká se tenká nit osudu
kousky látek padnou do rukou zkřehlých
u nového stroje nikdy nepotkáš nudu

Má milá švadleno s namalovanými víčky
vyslyš moje slova jemná jako stehy
než přišiješ na kabátu všechny knoflíčky
bude nás čekat prázdný konec bezbřehý

Loučím se navždy má nejdražší švadleno
můj svět zůstane prázdný jak tato strana
ještě chvíli posečkej se mnou má ženo
doufám že se mnou vydržíš mluvit do rána

Jestli přec odejdeš do jiné práce
budu ti přát abys byla navždy šťastná
nedovol aby tvé povolání probíhalo křivolace
jen tvá ústa teď musí být slastná

Jak proběhlo naše odloučení daleko od domova
vzalas za vděk novou práci co tě baví
šiješ, šiješ své šaty svatební od znova
každé ráno tě jiskřivé slunce do práce zdraví
Autor Petr27, 26.10.2017
Přečteno 387x
Tipy 3
Poslední tipující: Anděl
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Před chvílí jsem vypnula svůj šicí stroj...
Do svého notýsku jsem si musela opsat:
Život tak ostrý jako cínové jehly
do níž souká se tenká nit osudu...
Zkusila bych si s tím ještě trochu pohrát a ty pěkné myšlenky malinko učesat.

27.10.2017 20:42:28 | Tapíše

Jsem rád že tě to zaujalo :)

28.10.2017 14:13:09 | Petr27

Peťulko, krásné loučení, dojemné, milé. Moc hezké.

27.10.2017 07:19:04 | Anděl

Děkuji :)

28.10.2017 14:11:53 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí