Kolumbárium

Kolumbárium

Anotace: báseň nebo i text, psaný alternativně, z pohledu očí ze záhrobí..Ale třeba by to tak mohlo vážně být

 

Vítr tu žene

Listí kolem hrobů

Svíce tu pálej

Za nářků a sténů

 

Ve tmě je průchod

Do jiných světů

Tam pod dlouhou šálou

Pohřebních věnců

 

Lidé tu truchlí

 Na zem slzy kanou

Neví kdo jsem 

A proč stojím stranou

 

Kolumbária

Tak blízko kolumbária

 

Otce holka se táže

Zda v Boha věří

A proč havrani mají

Tak krásný peří

 

On kroutí hlavou

A dýchá stěží

Nechápe vůbec

O co tu běží

 

Kde je pravda nehybná

Kdo se dívá

Za  vitrínkou

Kolumbária

 

Málokdo ví

Jak na zemi žít

Zkouší věřit

I život promarnit

 

A tak někdo

K smrti se upil

Zatímco druhý

Pro lásku se trápil

 

Oni i já

 Nestihli být

Sami sebou

Teď nás všechny

První mrazy zebou

 

Tam za vitrínkou

Kolumbária

Tam za plamenem svíce

Kolumbária

 

(Hanuš Šparlinek, 3.11.2017)

 

 

 

 

Autor Hanuš, 03.11.2017
Přečteno 362x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí