Stýskání

Stýskání

Anotace: Opět o I. S.

Chybíš mně, když se ráno probouzím,

když ve své opuštěnosti tiše ze srdce krvácím.

Postrádám tě, při každém cinknutí zvonku,

a kyž dívám se z "našeho" okna na mateřskou školku.

 

Chybíš mně v každém obchodě,

kde u whisky propadám nostalgické náladě.

Ohlížím se, kde jsi zůstal,

a nevím, zda ten lístek už přistál.

 

Chybíš mně, kyž češu si vlasy

a už nikdy neuslyším znovu ta slova krásy.

Nevím, jak se vede Sáře

a zda i nadále  její bílý kožíšek bok ti hřeje.

 

Vzpomínám na těch pár společných cest,

kdy jsme se mohli svobodně dotýkat i hvězd.

Už neslýchám kolegovo "No ty vole"

a neusmívám se při půjčování tužek ve škole.

 

Jeřabiny už uzrály,

sena se sklidily,

mravenci usnuli

a vlaštovky odletěli.

 

P. S. Posílám pusu do kraje slivky,

       aby neobklopily nás jen smutky.

Autor Haviko, 16.11.2017
Přečteno 435x
Tipy 4
Poslední tipující: Kapka, Kubíno
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí