Koš plný jablek

Koš plný jablek

Anotace: Báseň o příhodě ze sadu na konci s poučením :)

Sbírka: Jizerské ozvěny

Vejdeme v noci do opuštěného sadu
žebřík opřu o nejbližší strom jablky osypaný
z něj sladké plody do koše nakradu
chudé dřevo dobře ví že nejsme vítaní

Koš se plní pod nánosem plodin
jen luna byla svědkem naší loupeže
vše z nebes viděl i mocný pan Hospodin
že nás bůh nepotrestá?, ale kdeže !

Nebe náhle zčernalo, jak tisíce havranů
blesky naštvaně házely své světelné meče
jen jablko se v koši nadobro rozteče
a hromy jak kladivem tlučou na bránu

Z jednoho takového vylezl červ nachový
jablka hynou pod červí rodinkou jež sílí
však housenky, dlouhé jak průvod májový
přerostli nás, až jsou z nich obří motýli

Na křídla posadili nás - letíme první třídou
do ovocného sadu, kde kradli jsme malvice
dlouho,dlouho třeli jsme nouzi s bídou
zasadit nové jablůňky musíme neboť chybí nejvíce

Dřív, než smíme ochutnat první plody
uplave v potůčku pod jezem hodně vody
každý zatím zestárne do podoby našich předků
nikdy nebudeme brát jablka z cizího majetku
Autor Petr27, 06.12.2017
Přečteno 441x
Tipy 3
Poslední tipující: Iva Husárková, Anděl
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pétí - krásnéééé :):):)

07.12.2017 06:48:12 | Anděl

děkuju :)

10.12.2017 21:39:08 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí