Posílám tě lásko k vodě

Posílám tě lásko k vodě

Anotace: Tahle báseň není určená žádné konkrétní osobě. Beru to jako vzkaz síle, co nám srdce sbližuje a růžové brýle nasazuje.

Posílám tě lásko k vodě a věř mi,
líto mi to je.
Třetina života uplynula v dáli,
z tebe jsem poznal pouhé náznaky.

Hra to byla vážně dobrá,
kašpárka si ze mě udělala.

Jitka, Lenka, Hanka, Věrka už nevím,
kolik to bylo jmen.
Vášní jsem zahořel,
až rozum odešel.

Drnovice, Ježkovice, Orlovice,
Praha, Ústí, Pardubice
příběhy dávné lásky zamykám do truhlice.

Pořád říkáš, vstaň a vytrvej,
už mi jednou pro vždy pokoj dej.

Už se neptám,
kde tě lásko mám?
Vůči tobě se cynikem stávám.

Pokud mi zase zkřížíš cestu, zpomal.
Jestli mě chceš opět zklamat, radši odpal.
Autor Hantec, 21.12.2017
Přečteno 379x
Tipy 2
Poslední tipující: Šípková Růženka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Já už se taky snažím, aby mi nezkřížila cestu. Ale bez ní je ten život nějaký prázdný. ST*

21.12.2017 13:29:17 | Šípková Růženka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí