Loučení se starým rokem

Loučení se starým rokem

Anotace: Báseň o pomalu končícím roce 2017

Sbírka: Po stopách vesnice

Loučím se s tebou drahý roku
na jaře jinoch, v létě muž
a teď stařec, jak zrozen v baroku
kterému po vrásčité tváři stéká růž

Ach starý brachu se stříbrnými vousy
již brzy odejdeš,odkud není návratu
navždy zblednou dobře střižené licousy
již brzy ustřihnou tvojí barevnou kravatu

Ó člověče po roce ztrácíš svojí podobu
brzy na to přijde sem rok mladý
tvé znavené tělo uloží do hrobu
Nový rok už stojí a dýchá za zády

Loučím se s vámi bratře Roku
ať se zase shledáme v příští zimě
budeme spolu kráčet bok po boku
dokud se neztratíte v napadlé bělimě

Starý pane, Vy jenž jste rok posečkal
to dobré jste dal, to zlé zahodil
starý rok se s novým střídá dokolečka
vždy prvního ledna se Nový rok narodil
Autor Petr27, 23.12.2017
Přečteno 500x
Tipy 4
Poslední tipující: Anděl, Šípková Růženka, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Petří - moc nezky jsi to napsal...

24.12.2017 08:17:06 | Anděl

děkuju :)

26.12.2017 20:58:43 | Petr27

Hezké. Krásné vánoce.

24.12.2017 08:04:50 | Šípková Růženka

Díky tobě taky :)

26.12.2017 20:58:25 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí