Novoročná úvaha

Novoročná úvaha

Príď, prosím, vzácny milý hosť

batoľa v snežnej perinke.

Príď pre šťastie i pre radosť.

Mlčanie.

Ešte nie si na linke.



Preverím si žatvu rokov

v silvestrovskej noci.

Výsledok.

Nemusím sa hanbiť za život.



Môžeš už prísť vzácny, milý hosť

čo dáš, to vezmem.

Prácu, lásku i neúspechov dosť.

Je polnoc, už budeš na linke.



Pozývam ťa k sebe priateľ - nový rok.

Pri údere gongu zdvihneme zlatý mok

na zdravie, šťastie, žitia tok

vypijeme do dna prípitok.



Anna Vodičková
Autor annav, 29.12.2017
Přečteno 504x
Tipy 5
Poslední tipující: Fany, Frr, kudlankaW, KeepTheFlameBurning
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

HeSké To máš, annav :-)! Ať máš hezký rok :-)!

30.12.2017 15:48:24 | Fany

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí