zrození

zrození

Anotace: když něco nového přichází

v srdci rozkvetl rudý květ růže

andělským mečem rozpůlený na dva světy

omýván vodopádem tříštivé rosy,

nad prameny života bdí chmurný les

jako padlý rytíř vrací se z boje

v prachu cesty klečí a modlí se do nebes,

hříšná myšlenka zabíjí a prchavý cit je sebeklam

jehož svět byl ve dví rozeklán

v nitru duše nerozezná pravdu nebo lež,

její oči spatří jen plochý svět

a vysokou zeď s nápisem zboř mě teď!

Autor gfys, 12.02.2018
Přečteno 377x
Tipy 6
Poslední tipující: jitoush, zdenka, Kapka, Anděl
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

....bariéry je potřeba bořit....aby si ti,co patří k sobě,byli blíž...

13.02.2018 19:34:12 | jitoush

zkušenoST ... úsměv.z

12.02.2018 12:56:04 | zdenka

Krásné je když něco nového přichází....tak jako Tvoje báseň.*ST*

12.02.2018 12:20:17 | Anděl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí