Stařec, dítě a hodiny.

Stařec, dítě a hodiny.

Anotace: příběh života

V rohu pokoje dřevěné hodiny vrhají stín a v něm postava stojí

radostný běh víří v koberci prach sluneční paprsek protíná hmotu a čas

smích i pláč dávají naději že záčatek s koncem v plamen se nezmění

ze zlomku vteřiny stává se nekonečno a pod tíhou hmoty v prostor se promění

myšlenka rychlejší než nebeský blesk v zákonu stvoření zrodil se třesk

čas stojí neplyne ani se nemění plyne jen hmota ze které jsme stvořeni.

 

Tam z nekonečné prázdnoty a chaosu temnoty zrodila se záře lásky a dobroty

ve strunách vlnění zvuk nicoty se v přání promění

neznámé slovo nad propastí se vznáší v nekonečnu souznění nepozná zášti

při aktu stvoření zahalen moudrostí naději dává všem co přijmou pravdu s pokorou.

 

S pokorou vzhlédni jak nádherná je křišťálem posetá klenba nebeská

dívej se hlouběji až ucítíš chlad nevnímej svět kolem sebe a odvrhni šat

pak uslyšíš dětský smích a hodiny v pokoji jak odbíjí poslední hřích

ze stínu vystoupí postava mlhavá vezme tě za ruku a odvede domů ….

 

Autor gfys, 14.02.2018
Přečteno 423x
Tipy 2
Poslední tipující: Anděl, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To je tak krásný!

14.02.2018 15:39:47 | Anděl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí