Nové knihy místo kapitol (?)

Nové knihy místo kapitol (?)

Anotace: ...o přátelství v (ne)přátelství, a o vině bez viny... kéž by brzy přišlo ticho.

Bolest vrytá

Do spánků

Tepe mi zevnitř

V hlavě

Kde zní

Mi ozvěna

Tvých slov

„Nic se nezmění“

 

Jenže, drahá

Změnilo se

Zcela všechno

Za přičinění

Osudného pochodu

S naším heslem

„Konečně jdeme dál“

 

A tak se nezlob

Když po všech

Těch letech

Zkoumám pravdu

Všech těch kapitol

„O nás pro nás“

A říkám si

Jak smutné je

Že ve skutečnosti

Nikdo neudělal chybu

 

Možná v sobě

Za ty roky nesu

Všechnu tu vinu

Chybných rozhodnutí

Ale pravda je

Že jsem vlastně

Nikdy nelhala

Jen jsme obě

V té ozvěně

Nevyřčených otázek

A zapovězených odpovědí

Neslyšely zcela všechno

 

A co na tom

Teď už to stejně

Nikoho nezajímá

Protože list

Se obrátil

Další kapitola

Zůstala prázdná

A začaly se psát

Dvě samostatné

Nové knihy

 

Bůh ví

Třeba se ty děje

V půlce ještě protnou

Nebo taky ne

Já vlastně už stejně nevím

Co by bylo nejlepší

Pro tebe, pro mě

Bez nás, v nás

Za oponou

Nebo před ní?

 

A upřímně

Si myslím

Že snad poprvé

To nevíš ani ty

A zdá se

Že ještě chvíli

Zůstaneme bez

Těch správných

Odpovědí ticha

Autor Denael, 19.02.2018
Přečteno 269x
Tipy 4
Poslední tipující: Iva Husárková, Čtverák
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí