Nika

Nika

Anotace: nebývá jednoduché zjistit, že nemůžete pomoct, že si chce přítel pomoci sám a bere vám tak možnost i stát mu po boku

NIKA

 

Skleněná, kamenná?

S jménem či bez jména?

Tajemná, záhadná

studnice bezedná…

Co je v ní, kdopak ví?

Kdo tam byl, nepoví.

 

Myslela jsem, že ji znám,

ale byl to jenom klam.

Teď půlku srdce mám

tam – jdu za ní, nevím kam.

 

Snažím se prohlédnout,

do oken nahlédnout.

Ta jsou však zamžená,

víčka má zavřená.

Snad slzy ze smutku,

snad vlna zármutku…

 

Myslela jsem, že ji znám,

ale byl to jenom klam.

Teď půlku srdce mám

tam – jdu za ní, nevím kam.

 

Tajemná, záhadná,

s jménem či bez jména?

Tichá ji volají,

o smutku zpívají.

Přidá se – nepřidá?

Tajemnost bezbřehá.

 

Myslela jsem, že ji znám,

ale byl to jenom klam.

Teď půlku srdce mám

tam – jdu za ní, nevím kam.

 

Snad někdy nechá nás

trochu blíž přijít zas.

Snad někdy najde klíč,

nepůjde znovu pryč.

Snad někdy rozpozná

- přátelství sílu má.

 

Myslela jsem, že ji znám,

ale byl to jenom klam.

Teď půlku srdce mám…

S nadějí jdu, snad tuším kam.

Autor Fanny, 20.02.2018
Přečteno 321x
Tipy 9
Poslední tipující: grázlík, Iva Husárková, Akyš, Šípková Růženka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Písničková?

20.02.2018 21:44:07 | Akyš

Někdy musíme na té cestě šlapat prostě sami. Abychom poznali mnohé nepoznané vlastníma očima. ST*

20.02.2018 21:16:32 | Šípková Růženka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí