Bez rozumu, bez domova

Bez rozumu, bez domova


Bez rozumu,
nahý, bosý
co říci k tomu
když slova bodaj jak vosy.
Chvilka osamění
ticho, smutek,
rozum na zbláznění
a myšlenky hudrují jak kosi.

Opředen chmury
chladem, bolestí,
slzy jak zmrzlé kry
v tratolišti naděje.
Promrzlý na kost
zděšený, padlý,
vlastním jen zlost
jedovatá slova zvraceje.

Pláč se vytrácí
slábne, umlká,
v promoklé matraci
na trhu pod opuštěnými stánky
Roztáhnu prsty
chlad, pohyb,
v okolí vandráci
a různorodě vonící látky.

Náhle se oteplí,
hřejivě, vesele,
hned vše se lepší zdá
když náhle usínám.
Už spím,
oddychuji, tep se krátí,
život umrzá
bez rozumu a domova uhasíná.
Autor Ďábel sám, 09.03.2018
Přečteno 232x
Tipy 6
Poslední tipující: mkinka, Frr, Anděl
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Smutek cítím až přes monitor

28.02.2024 15:16:15 | mkinka

Ach, ďáble...doufám, že bude líp...ono jaro nám vlije touhu a povzbuzení do žil, hned se koukáme na svět líp...moc Ti to přeju...radost a klid...**ST**

10.03.2018 07:33:42 | Anděl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí