Země zaslíbená

Země zaslíbená

Anotace: ...

Zatímco bídná chudoba člověčí

s  žebry opuchlých špejlí

ohnuta k podbrázdí

rukama obrostlýma tisíci prsty na jedné ruce

lopotíc se na matce zemi s plevelem

dokud vábena rohem lidskosti nepodlehne životu  

 

v koloběhu masožravého života

nenasytní bohové

tráví dovolenou v parlamentu

 

ostatně jako pokaždé

když zemědělci pohnojí  co se dá

aby rostly vyšší daně

 

--------------------------------------------------------------

V duchu svatém si tak říkám potichu

ve které ústavní galaxii vesmírných zákonů

ztratili se apoštolové

aby bohaté duchy

 z poslaneckých sítí tučných prasátek

chudobě pomáhali vyhánět

 

čeho se bojím nejvíc

 je

že mne stále překvapuje jak mladí okouni okouní

na samém břehu sněmovny

v jaké síti je chycena spravedlnost

a pak si klidně odplavou

za zábavou  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

Autor Marcella, 10.05.2018
Přečteno 263x
Tipy 7
Poslední tipující: enigman, ARNOKULT, Frr, Amonasr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

toho bych se nebál...

21.11.2018 14:04:04 | enigman

Toto mi velmi pobavilo - to je geniální (i když od politiky utíkám jak mohu - především v oblasti poezie):

v koloběhu masožravého života
nenasytní bohové
tráví dovolenou v parlamentu

To by se mělo někam poslat, aby to někoho "naštvalo"

30.05.2018 16:15:09 | ARNOKULT

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí