psychiatrická nemocnice

psychiatrická nemocnice

Anotace: však já se tam vrátím.

pocit bezpečí,
několik skutečných přátelství,
pozornost od otce,
omluva od matky,
nepřítomnost jejího přítele,
tvář šklebící se vesele
v zrcadle.

chybí mi to.

žádné soukromí,
mříže za okny,
uzamčené záchody.
trest za poslouchání hudby
a škrábání cizích zad
- i tak jsem tam byl rád.

bezpečí, bezpečí.
pomoc, léky.
naděje, řešení.
smíření se
s osudem.
usmíření se
s Bohem.
láska.
mluvení, terapie.
poslouchání. poznávání.
láska, láska.

chci opět žít tam,
kde se život zastavil.
chci mít opět přátele, lásku.
chci dvakrát denně chodit na procházku.
chci režim, program, řád.
chci být někde rád.
nechci být tady!
nechci.
každý o mně vykládá všelijaké kecy.
i ten, kohož neznám..
kde jsem asi byl od toho března?

já ti to povím.
byl jsem v nebi, v ráji.
protože má mentalita byla v háji,
stejně jako teď.
úzkosti zase,
staré vzpomínky zase,
strach z dotyku zase.
všechno je stejné,
zároveň jiné.
změny se každým dnem překrývají minulostí.
jen už nemám místo, které by mě zbavilo všech starostí.

chci zpět.
Autor aiden, 12.05.2018
Přečteno 302x
Tipy 3
Poslední tipující: Z nitra, odnikud
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

je super, že tu snad poprvé čtu něco pozitivního ohledně psychiatrie...držím ti palce, ať se daří, co nejlíp. Nemocnice bohužel nemůže nahrazovat reálnej život, i když vím, že je jednoduchý k tomu sklouznout.

14.05.2018 22:13:38 | odnikud

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí