Paradox ticha

Paradox ticha

Anotace: ...další odraz (včerejšího) večera :-)

Občas se zdá,

že slova nestačí mi,

aby popsaly a pochopily

všechny pocity a činy.

 

Někdy mě vedou 

mezi minutami,

co stávají se hodinami

beze slov.

 

Syndrom vlka samotáře

v rámci procesu hojení

duše uměleckého extroverta,

který uzavřený vůbec není.

 

Občas mě popadá

pocit melancholie,

když přicházím o další věty

výměnou za svět tiché utopie.

 

Někdy ale vrací se,

většinou uprostřed noci.

Stávají se prostředníky pomoci

armásy spásy slov.

 

Nemoc a lék paradoxu

v nitru bouřlivého člověka,

co našel správnou vlnu

a v ní vlastní pochopení světa.

 

A tak se zdá,

že pravda vážně je.

Naše jediná jistota a naděje

je ve změně.

 

Autor Denael, 18.05.2018
Přečteno 224x
Tipy 3
Poslední tipující: Jin&Jang, Anděl
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Denael.....nutí k zamyšlení....ano - ten závěr....změna je život...těším se na další Tvou báseň!**ST**

19.05.2018 14:30:34 | Anděl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí