Přijela pouť

Přijela pouť

Anotace: Na kraji dědiny, v dolíčku pod strání letí jak o závod dřevěné koně. S pentlemi na hřívách po cestě uhání. Dívej, jak s větrem se honěj´!

Přijela pouť

 

Na kraji dědiny, v dolíčku pod strání

letí jak o závod dřevěné koně

s pentlemi na hřívách po cestě uhání

Dívej, jak s větrem se honěj´!

 

Lízátko, cukroví a vatu na špejli

Kam zase letíš, Martínku?

Běžím ti přece do stánku pod jedlí

vystřelit voňavou vzpomínku

 

Kolotoč ve vzduchu z prastarých řetízků

míhá se úsměvy rozverných dětí

časem se poskládá penízek k penízku

Tak nechte je, ať ještě chviličku letí...

Autor Zamila, 06.06.2018
Přečteno 241x
Tipy 6
Poslední tipující: bogen, Iva Husárková, Káča
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí